Edmond De Leyestraat 24, 8800 ROESELARE 0494 64 28 18 dominique.lips@deschrijfmadam.be

De Schrijfmadam

Dominique alias ‘De Schrijfmadam’, aangename kennismaking. NIET ZOMAAR EEN SCHRIJFMADAM MAAR EEN ECHTE ALLROUNDER. Van alle markten thuis, zoals de volksmond het zo mooi verwoordt.

Zelfs als kleine dreumes waren mijn interesses ongeëvenaard. De technieker die de wasmachine kwam herstellen antwoordde geduldig op al mijn vragen, terwijl ik nieuwsgierig over zijn schouder de binnenkant van de machine bestudeerde. ”Mama, mag ik meehelpen schilderen?” was steevast mijn vraag wanneer de keuken een nieuw kleurtje kreeg.

Verhalen aan elkaar breien en overtuigen met woord en beeld is mijn dada.

Jij vertelt jouw verhaal, ik vertaal.

Mijn mama had een favoriete hobby: breien met passie. Een trui ontwerpen met een levensechte Pikachu op het voorpand was geen probleem voor haar. Zij zette haar out of the boxmodus aan en in een handomdraai had ik een trui die niemand anders had. Mijn creativiteit kreeg ik van haar cadeau. Zij was ook topverkoopster bij Tupperware en dat was geen toeval, zij wist als geen ander hoe je klanten kon overtuigen om dat ene plastieken potje nog aan te vinken op de bestelbon. Dat heb ik met mijn eigen ogen gezien. De paplepel was een rode draad doorheen mijn jeugd.

Verhalen aan elkaar breien en overtuigen met woord en beeld is mijn dada, dat kon ook haast niet anders, dank je wel mama … Technisch of commercieel, grappig of net heel ernstig … Jij vraagt, ik zorg voor de tekst.

Meer weten?